Congres in Chicago

EINDHOVEN, 10 oktober 2011 – Twee onderzoekers van Profiel, Olga Husson en Kim Nicolaije, zijn uitgenodigd om de resultaten van hun onderzoek te presenteren op een internationaal congres in de Verenigde Staten. Zij gaan van 16 tot 19 oktober 2011 naar het congres van de Amerikaanse Academie over Communicatie in Gezondheidszorg (AACH) dat dit jaar gehouden wordt in Chicago.

Kim NicolaijeKim zal een presentatie houden over de tevredenheid met informatievoorziening bij baarmoederkankerpatiënten. Uit onderzoek blijkt dat baarmoederkankerpatiënten vaak niet of slechts een klein beetje tevreden zijn met de informatie die zij hebben ontvangen. Met name informatie over nazorg, de verwachte effecten van de behandeling op het sociale leven en het seksueel functioneren, en waar patiënten naartoe kunnen gaan voor extra (psychologische) hulp ontbreekt vaak.

Olga HussonOlga zal een presentatie houden over de rol van informatievoorziening bij de ziekteperceptie van kankerpatiënten. Patiënten die tevreden zijn met de ontvangen informatie en die veel informatie hebben ontvangen over de ziekte hebben het gevoel meer controle te hebben over hun ziekte en behandeling en begrijpen hun ziekte beter.

Verder zal Olga een presentatie houden over persoonlijkheid en informatievoorziening bij kankerpatiënten. Patiënten met een Type D persoonlijkheid (combinatie van het ervaren van negatieve emoties en het niet geneigd zijn sociale interacties aan te gaan) zeggen minder tevreden te zijn met de ontvangen informatie dan patiënten zonder Type D persoonlijkheid. Het is belangrijk dat een arts in zijn rol als informatieverstrekker rekening houdt met de specifieke informatiebehoefte van de patiënt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *