Onderzoek Profiel in het landelijk nieuws

NOS journaalNaar aanleiding van een verschenen publicatie over een onderzoek dat door Profiel is gedaan, heeft de Volkskrant een paginagroot artikel geschreven. Dit artikel heeft geleid tot aandacht in verschillende landelijke nieuwsbladen en tv-programma’s, zoals het NOS journaal en RTL nieuws. Via Profiel heeft het Integraal Kankercentrum Zuid en Tilburg University onderzocht of het het hebben van kanker invloed heeft op het afsluiten van een hypotheek of een levensverzekering. Hieruit is gebleken dat vooral bij jonge mensen dit een groot probleem oplevert.

In totaal ontvingen 4123 patiënten, die tussen de nul en tien jaar geleden de diagnose dikke darmkanker, melanoom, Hodgkin, non-Hodgkin of multipel myeloom (ziekte van Kahler) hadden gekregen, een vragenlijst via hun behandelend specialist. De vragenlijst ging over veranderingen in werksituatie en problemen met verzekeringen en hypotheken; 2892 (70%) patiënten vulden de vragenlijst in.

Uit de antwoorden van patiënten bleek dat bij patiënten jonger dan 50 jaar, bijna 60 procent problemen heeft ondervonden bij het afsluiten van een levensverzekering. Daarnaast had een derde van de patiënten jonger dan 50 jaar problemen met het afsluiten van een hypotheek. Bij patiënten ouder dan 50 jaar zijn de problemen minder aanwezig omdat deze groep mensen ook minder vaak een hypotheek of levensverzekering afsluit.

Het artikel van de Volkskrant kunt u hier vinden.

De uitzending van het NOS journaal kunt u hier nog eens terug kijken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *