Melissa Thong spreker bij congres Amsterdam

EINDHOVEN – Profiel onderzoeker Melissa Thong heeft 7 december een presentatie gegeven op het congres van het Europese genootschap voor seksuele geneeskunde (ESSM). Zij werd gevraagd vanwege haar onderzoek naar seksuele problemen bij patiënten die dikkedarmkanker hebben gehad. Op dit gebied is nog nauwelijks onderzoek gedaan. De meeste onderzoeken naar seksuele problemen na kanker richten zich op mensen met borstkanker en rectumkanker.

Resultaten
In haar onderzoek heeft Melissa zich gericht op seksuele problemen bij vrouwen met dikkedarmkanker die chemotherapie hebben gehad. De belangrijkste conclusies zijn dat vrouwen die dikkedarmkanker hebben gehad minder plezier beleven aan seks. Vrouwen met dikkedarmkanker die chemotherapie hebben gehad melden daarnaast meer pijn en ongemak bij het vrijen.

Ondanks de slechte weersomstandigheden was er toch veel interesse voor haar presentatie. Er werden een aantal vragen gesteld en uit de vragen bleek nog eens dat er weinig bekend is op dit gebied. Tevens werd duidelijk dat er veel vraag is naar deze resultaten.

ESSMESSM
Van 6 tot en met 8 december vond voor de 15e keer het congres van het Europese genootschap voor sexuele geneeskunde (ESSM) plaats. De locatie was deze keer in Amsterdam. De ESSM doet onderzoek naar seksuele problemen bij mannen en vrouwen op verschillende gebieden. Er wordt niet alleen gekeken naar problemen na kanker, maar ook naar seksuele problemen bij andere ziektes. Het congres wordt bezocht door verschillende beroepen uit de medische wereld en door onderzoekers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *