Symposium en openbare rede prof. dr. Lonneke van de Poll – Franse

EINDHOVEN – Prof. dr. Lonneke van de Poll, hoofdonderzoeker van Profiel, wordt vrijdag 8 maart hoogleraar bij Tilburg University. De leerstoel die zij zal aanvaarden heet ‘Cancer Epidemiology and Survivorship´. Zij zal op 8 maart haar openbare rede houden. Voorafgaand aan deze openbare rede wordt het symposium ‘(Over) Leven na kanker’ gehouden. Sprekers van verschillende disciplines zullen vanuit hun eigen invalshoek een presentatie geven over de sterke toename van het aantal (ex-)kankerpatiënten in Nederland en hoe de kwaliteit van zorg voor deze groeiende groep kan worden verbeterd.

prof. dr. Lonneke van de Poll - FranseProf. dr. Lonneke van de Poll is gespecialiseerd in de kwaliteit van leven van mensen die kanker hebben overleefd. De komende jaren gaat zij zich onder meer richten op het ontrafelen van mechanismen die leiden tot een slechte prognose of kwaliteit van leven na kanker. De leerstoel ‘Cancer Epidemiology and Survivorship´ wordt gesponsord door het Integraal Kankercentrum Zuid.

Door vergrijzing van de bevolking en verbeterde detectie en behandeling van kanker neemt het aantal (ex-)kankerpatiënten in Nederland sterk toe. Het IKZ in Eindhoven en Tilburg University houden zich sinds enkele jaren gezamenlijk bezig met onderzoek naar de e¬ffecten van de diagnose en behandeling van kanker op het welzijn van (ex-) kankerpatiënten.

Samenwerking CoRPS & IKZ
In 2008 is deze samenwerking officieel gestart, toen het IKZ zich aansloot bij het Center of Research on Psychology in Somatic diseases (CoRPS) van Tilburg University. CoRPS doet onderzoek op het gebied van medische en gedragswetenschappen. Onderzoek naar kanker is één van de vijf programmalijnen van CoRPS.

Bij dit onderzoek zijn enkele duizenden (ex-)kankerpatiënten uit de regio Brabant en Noord Limburg betrokken die specifieke vragenlijsten invullen via Profiel, een digitaal patiëntenvolgsysteem. De resultaten van deze studies worden teruggekoppeld naar specialisten en andere zorgverleners en dragen op die manier bij aan verdere verbetering van de zorg, nazorg en begeleiding voor mensen met kanker.

Mocht u meer informatie willen hebben over het programma van het symposium of het symposium willen bezoeken, dan kunt u een e-mail sturen naar Nicole Horevoorts, onderzoeksmedwerker Profiel: n.horevoorts@ikz.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *