Informatie over de Bijkanker app

In 2019 is PROFIEL (IKNL en Tilburg University) gestart met ontwikkeling van de Bijkanker app, ook wel bijwerkingen app of Sympro app genoemd. De Bijkanker app heeft als doel om tijdens een kankerbehandeling de bijwerkingen te monitoren. Als patiënt registreert u zelf welke bijwerkingen u ervaart. De app vraagt u standaard 1 keer per week uw klachten in te vullen. U mag, als u daar zelf behoefte aan heeft, uw klachten ook vaker invullen, maar niet vaker dan 1 keer per dag. Het invullen van de vragen in de app duurt 2 tot 4 minuten. 

Ook als u geen klachten heeft, kunt u dit in de app aangeven. Wanneer uw klachten zo erg zijn dat ze over een bepaalde grens gaan, zal u het bericht krijgen om contact op te nemen met het ziekenhuis. Bij hevige klachten zal uw arts misschien uw behandeling willen aanpassen. Hierdoor kunt u als patiënt bijdragen aan een optimale behandeling van uw klachten. Om de app te kunnen gebruiken, is wel een smartphone nodig.

Momenteel wordt de Bijkanker app alleen in onderzoek gebruikt. Dit houdt in dat u als patiënt uitgenodigd wordt voor een onderzoek, waarin ook de Bijkanker app gebruikt wordt. U kunt de Bijkanker app niet zelf downloaden in app stores.

Voor patiënten die een uitnodiging hebben ontvangen voor het gebruik van de Bijkanker app, staan hieronder een aantal instructievideo’s die kunnen helpen met het juiste gebruik van de app.