Wat doen we

Profiel is een samenwerkingsverband tussen onderzoekers van het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL), Tilburg University en medisch specialisten van ziekenhuizen in heel Nederland.

Door Profiel willen we meer te weten komen over de gevolgen van kanker voor het leven van patiënten die kanker hebben of hebben gehad. Dit doen we door onderzoek te doen naar zowel de positieve als de negatieve gevolgen van kanker. We zijn geïnteresseerd in hoe het net na de behandeling met de patiënt gaat, maar ook hoe het na een aantal jaren gaat en of er in de tussentijd veranderingen opgetreden zijn. Door de gevolgen te onderzoeken, willen we meer te weten komen over bijvoorbeeld:

  • de invloed van kanker op het dagelijks leven van mensen
  • het gebruik van gezondheidszorg
  • de tevredenheid van patiënten over de ontvangen informatie

Eén tot vier keer per jaar benaderen we patiënten met de vraag of ze mee willen werken aan een vragenlijst. Deze vragenlijst is via het internet in te vullen. De gegevens die op deze wijze verzameld worden, worden geanalyseerd en besproken met medisch specialisten van ziekenhuizen die medewerking verleend hebben aan het onderzoek. Zo kan er nagedacht worden over verbeteringen in de zorg. Daarnaast geven we presentaties op (inter-)nationale bijeenkomsten en schrijven we artikelen voor tijdschriften die over de hele wereld gelezen worden.