Informatie over de SYMPRO Bijkanker app

In 2019 is PROFIEL (IKNL en Tilburg University) gestart met ontwikkeling van de SYMPRO BijKanker app, ook wel bijwerkingen app of SYMPRO app genoemd. De BijKanker app heeft als doel om tijdens een kankerbehandeling de bijwerkingen te monitoren. Als patiënt registreert u zelf welke bijwerkingen u ervaart. De app vraagt u standaard 1 keer per week uw klachten in te vullen. U mag, als u daar zelf behoefte aan heeft, uw klachten ook vaker invullen, maar niet vaker dan 1 keer per dag. Het invullen van de vragen in de app duurt 2 tot 4 minuten. 

Ook als u geen klachten heeft, kunt u dit in de app aangeven. Wanneer uw klachten zo erg zijn dat ze over een bepaalde grens gaan, zal u het bericht krijgen om contact op te nemen met het ziekenhuis. Bij hevige klachten zal uw arts misschien aanvullende medicijnen geven of uw behandeling willen aanpassen. Hierdoor kunt u als patiënt bijdragen aan een optimale behandeling van uw klachten. U kunt de app gebruiken, op een smartphone, tablet, computer of laptop.

Momenteel wordt de BijKanker app alleen in onderzoek gebruikt. Dit kan via twee manieren:

1. U wordt als patiënt uitgenodigd voor een onderzoek, waarin ook de BijKanker app gebruikt wordt. Uw zorgverlener meldt u aan voordat u kunt starten met invullen.

2. U maakt zelf hier een account aan en start met invullen.

Hieronder staan een aantal instructievideo’s die kunnen helpen met het juiste gebruik van de app.