Doneer Je Ervaring bij NFK

Wanneer je zelf kanker hebt of een van je naasten is ziek, kan er veel veranderen in je leven. Ook op werkgebied kunnen er dingen spelen.  Uit eerder Doneer Je Ervaring-onderzoek is gebleken dat mensen die kanker hebben (gehad) vaak weinig begrip van hun werkgever of collega’s ervaren. Dit keer wil NFK samen met haar 19 lidorganisaties dieper ingaan op de impact van kanker op je werk. Dit door middel van een anonieme vragenlijst van 5 minuten.

Zo willen ze onder andere weten of er vanwege de kanker(behandeling) iets is veranderd aan de werksituatie van patiënten en naasten. Ook zijn ze benieuwd of een zorgverlener de gevolgen van de kanker(behandeling) voor het werk heeft besproken, en of daar behoefte aan was. Ze zijn op zoek naar ervaringen van (ex-)kankerpatiënten én iedereen die een naaste heeft (gehad) met kanker. Dit doen ze door middel van een vragenlijst die hier te vinden is (beschikbaar tot 12 maart): https://nl.research.net/r/NFK_DJE_kankerenwerk

Waarom deze vragenlijst? De vragenlijst helpt ze om meer zicht te krijgen op de ervaringen van (ex-)kankerpatiënten en naaste(n) als het gaat om de gevolgen van de kanker(behandeling) op het werk. Zo kan NFK, samen met de kpo’s, gerichter opkomen voor de belangen van mensen met kanker en hun naasten. De uitkomsten van het onderzoek worden gedeeld met de kpo’s en gepubliceerd op www.nfk.nl. Daarnaast delen ze de resultaten met de media en politiek. Door ook zorgverleners en onderzoekers op de hoogte te brengen, kunnen zij leren van de ervaringen van patiënten en hier rekening mee houden in hun werk.

(bron: NFK)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *