Samenwerking NFK en Profielstudie

Recentelijk hebben NFK en Profielstudie de handen ineen geslagen op het gebied van zorgverbetering. De insteek is om de antwoorden die patiënten geven op vragenlijsten voor wetenschappelijk onderzoek, ook te gebruiken in de zorg.

Hiervoor zijn de landelijke studies naar alvleesklierkanker (PACAP) en maag/slokdarmkanker (POCOP) gebruikt. Bij een aantal ziekenhuizen zijn afspraken gemaakt dat wanneer de patiënt hiervoor toestemming geeft, zijn/haar antwoorden naar de behandelaar teruggekoppeld worden en dat deze dan ook besproken worden in het consult.

Hiervoor zijn ook twee video’s gemaakt, een voor de zorgverlener en een voor de patiënt:

Zorgverlener:

PROMs in de spreekkamer – NFK – ondertiteling from NFK-kanker on Vimeo.

Voor de patiënt:

PROM PREM Campagne – NFK from NFK-kanker on Vimeo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *