Congres in Miami

EINDHOVEN, 13 maart 2012 – Drie onderzoekers van Profiel, Olga Husson, Melissa Thong en Floortje Mols, zijn uitgenodigd om de resultaten van hun onderzoek te presenteren op een internationaal congres in de Verenigde Staten. Zij hebben in Februari het American Psychosocial Oncology Society (APOS) congres in Miami bijgewoond.

Olga HussonOlga heeft daar een podium presentatie gehouden over invloed van de informatie voorziening op kwaliteit van leven bij patiënten met uitzaaiingen van dikke darm kanker. Uit deze studie bleek dat deze patienten meer informatie kregen over behandelingen vergeleken met dikke darm kanker patienten zonder uitzaaiingen. Bovendien gaven ze zelf ook aan meer informatie te willen. De ontvangst van meer informatie over de ziekte en nazorg hing samen met slechter functioneren, meer depressieve klachten en minder begrip van de ziekte. De ontvangst van meer behandelinformatie hing juist samen met minder depressieve klachten en een beter begrip van de ziekte.

Verder gaf Floortje Mols ook een podium presentatie. In deze presentatie sprak zij over een recente studie die is uitgevoerd bij patiënten met multipel myeloom (ziekte van Kahler). Uit deze studie bleek dat patiënten 1 tot 10 jaar na de diagnose, nog steeds veel last hebben van ziekte en behandelings-gerelateerde klachten. Bovendien hebben deze patiënten een lagere kwaliteit van leven dan een vergelijkbare groep mensen uit de Nederlandse populatie, zonder deze ziekte.

Naast deze twee podium presentaties waren er nog twee posterpresentaties. Melissa Thong (foto links) presenteerde de resultaten van een studie over de invloed van het hebben van meerdere tumoren op gezondheid en welbevinden. Floortje Mols (foto rechts) presenteerde de resultaten van een studie waarbij gekeken werd of kankerpatienten met een bepaalde persoonlijkheid vaker andere bijkomende ziektes hadden (zoals hart en vaatziekten of reuma bijvoorbeeld) en of ze vaker gebruik maakten van de gezondheidszorg.

 Melissa Thong Floortje Mols

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *