Inzicht in de gevolgen van kanker met patiëntgerapporteerde data (PRO’s)

Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) geeft patiënten en zorgprofessionals inzicht in de gevolgen van kanker, zoals vermoeidheid en neuropathie. Dit doen ze door nu ook patiëntgerapporteerde data (PRO’s) per kankersoort beschikbaar te stellen. PRO’s laten de mening/ervaring zien van een patiënt over zijn of haar gezondheid en kwaliteit van leven. Enkele voorbeelden van PROs zijn pijn, vermoeidheid, neuropathie, beperkingen in dagelijks functioneren, angst en depressie. Wanneer een zorgprofessional meer kennis heeft over de gevolgen per kankersoort, kan hij of zij de patiënt beter advies geven en zorg op maat bieden. De data kunnen gebruikt worden als ondersteuning bij het informeren van patiënten. Daarnaast kunnen de data ook gebruikt worden bij het samen beslissen over behandelkeuzes die aansluiten bij de wensen en behoeften van de patiënt. Specifieke patiëntinformatie is beschikbaar op www.kanker.nl en websites van patiëntenorganisaties. De data voor zorgprofessionals zijn beschikbaar op www.iknl.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *